Kop Nieuwsbrief
Lentefoto's
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Uw vraag of tip voor Seniorenplein Almere
Contact met Seniorenplein Almere
Inzenden Seniorenplein Almere
Sponsor
U kunt sponsor worden van Seniorenplein Almere. U krijgt hiervoor een banner op één van de pagina’s naar keuze (behalve de home-pagina).

Banner
De banner wordt door u aangeleverd of door mij gemaakt in de maat 284 x 71 pixels. Aan het maken door mij zijn geen extra kosten verbonden. De banner mag geen bewegende beelden bevatten.
De banner wordt in het kader hieronder geplaatst, om te tonen dat uw bedrijf sponsor is van Seniorenplein Almere.
Dit kader verandert per seizoen van kleur.
De banner wordt gelinkt naar een pagina in uw website.
MijnDomein sponsort Seniorenplein Nederland door extra bandbreedte te verzorgen.
Kosten
Aan de sponsoring zijn kosten verbonden.
Per jaar kost de banner €75,- exclusief BTW. Minimale periode van sponsoring is 1 jaar. Het sponsorjaar gaat in, in de maand van de eerste plaatsing van de banner.
De kosten worden vooruit gefactureerd.
Na het sponsorjaar wordt u gevraagd of u opnieuw sponsor wilt worden van Seniorenplein Almere. Ik hoop natuurlijk dat u sponsor wilt blijven, maar als dat niet zo is, wordt uw banner van de website verwijderd en gaat er geen nieuw sponsorjaar in. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als u interesse heeft om sponsor te worden van Seniorenplein Almere, dan kunt u per e-mail contact met mij opnemen.
De gedachte achter Seniorenplein Almere
Surfen voor ouderen die de stap over de digitale drempel gemist hebben, is zo makkelijk nog niet. Er zijn zijn bijvoorbeeld vele ouderen die niet precies weten hoe een goed internet-adres eruit ziet.
Ook hebben ouderen vaak moeite met het foutloos typen of onthouden van de url of het sturen van en klikken met de muis.

Met leesbril kan het zicht toch verminderd zijn, daarbij soms een monitor, met de lage resolutie van 1024x768.
Websites met een grotere breedte krijgen een extra scrollbalk aan de onderkant van het scherm en zijn niet meer in z’n geheel te bekijken. Een extra drempel dus. Internettermen zijn vaak geheel onbekend.

Concept van een website mist
Een website is daarbij geen boek: de pagina houdt niet op aan het einde van de monitor, je mag zelf kiezen op welke pagina je verder leest en er zijn meerdere niveaus in een website.  Een nieuw fenomeen voor deze ouderen. Een site met te veel elementen laat deze ouderen verdwalen en vaak afhaken.

Zoekmachines
Zoeken op internet met een zoekmachine is een kunst en maakt indien niet goed gedaan zoveel informatie los, dat het moeilijk is om hier de juiste informatie uit te halen.

Ouderen horen van iedereen dat “alles” te vinden is op het internet, en soms worden ze zelfs gedwongen om zaken te regelen op het internet.  Niemand vertelt ze echter hoe ze dit moeten doen. .

Seniorenplein Almere
Daarom grote letters, grote plekken om “raak” te klikken, een site die goed te bekijken is met een resolute van 1024x768, voorgetypte (onzichtbare) internetadressen, overzichtelijke pagina’s, ondiepe navigatie, en veel, heel veel interessante en nuttige sites plus eenvoudige tips voor surfen op internet. Dit alles op een gezellige manier vormgegeven.